Clinica LIFE  a achizitionat un echipament de ultima generatie – General Electric Voluson E8 Expert, echograf 4D premium cu performante deosebite in obstetrica-ginecologie. Tehnologia revoluționară cu care a venit pe piata acest echograf se numeste HDlive, si reprezinta un instrument de randare (preluare a informatiilor digitale si convertire a acestora in imagini finale, vizibile pe monitor sau pe hartie) ce ofera o imagine anatomica foarte apropiata de cea reala, cu cresterea nivelului de perceptie a profunzimii, fiind cea mai avansata tehnologie de vizualizare 4D din lume, patentata de General Electric.

Voluson E8 prezinta cele mai inalte standard de performanta, prrintre care amintim:

  • 4D in timp-real cel mai performant mod 4D din lume in domeniul ultrasonografiei, si
  • 3D Static (Auto 3D) – care genereaza automat imaginea 3D a zonei scanate pentru o mai buna vizualizare si calcule volumetrice.

Echipamentul este dotat cu

  • B-Flow, software care permite vizualizarea fluxurilor sanguine în 2D, 3D static, 4D, si
  • HD-Flow™ Power Doppler bidirectional, dedicat studiilor vasculare avansate.

Voluson E8 exceleaza in optiunile software legate de masuratori de morfologie fetală:

  • Sono Biometry: măsurători semiautomate de biometrie: BPD – Măsurarea diametrului biparietal pe cele 2 axe, HC – circumferința, AC – circumferința abdominală, FL – lungimea femurului și HL – lungimea humerusului.
  • SonoNT – Sono Nucal Translucency –analiza transluciditatii pliului nucal (examinare ce ofera informatii privind predispozitia fatului pentru sindromul Down (trisomia 21, adica o copie in plus a cromozomului 21) și alte tulburări, care sunt cauzate de copii suplimentare de cromozomi (trisomie 13, trisomie 18), precum și defecte cardiace congenitale.

Echograful Voluson E8 Expert este unul dintre cele mai vândute aparate cu ultrasunete 4D din lume, si este vârful de gamă al echipamentelor de acest gen. Ca și alte sisteme cu ultrasunete Voluson, E8 Expert este proiectat in special pentru obstetrică, ginecologie și fertilitate, dar echipamentul are in dotare aplicații de inalta calitate in materie de imagistica generala si cardiologie, inclusiv cardiologia pediatrica si neonatală.